vrijdag 20 september 2013

Aardappelpartjes uit de oven!


Wij Nederlanders houden van aardappels en het liefst de nieuwe aardappel. Zeker nu het toch echt kouder is geworden gaan wij massaal aan de stamppoten! Nu is het een feit dat de aardappel zonder schil (zonder de vezel) een 'zetmeelbom' wordt en dat betekent dat de aardappel gelijk wordt omgezet in suiker in je lichaam. Voor een normaal mens niet altijd schadelijk, maar als je weet van jezelf of van je gezin dat je vaak aardappel gerechten eet dan is het goed om de balans een beetje te vinden.

Zo hebben wij gisteren heerlijke aardappelpartjes uit de oven gehad! Simpel, snel, makkelijk én met schil!

Benodigdheden:
  • Ovenschaal
  • Olijfolie
  • Knoflook (3 teentjes)
  • Aardappels (hoeveel zelf te bepalen)
  • Tijm (2 takjes)
  • Rozemarijn (2 takjes)
  • Peper
  • Zout
  • Cayennepeper (optioneel)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Was de aardappel goed schoon en snij de aardappels in partjes. Leg de aardappelpartjes in de ovenschaal, samen met de knoflookteentjes (mag ook met schil). Wat peper en zout over de aardappels, leg de takjes tijm en rozemarijn over de aardappels (alleen tijm/rozemarijn kan ook), nog wat olijfolie erover heen en voilà in de oven! Ongeveer 30-35 minuten op 180 graden.

Terwijl de aardappelpartjes heerlijk knapperig worden in de oven heb jij rustig de tijd om de rest van de maaltijd klaar te maken, bijv. groente en vlees.

Cayennepeper
Voordat het in de oven ging hebben wij nog wat cayennepeper toegevoegd, dit maakt het heerlijke pittig. Als je dit voor het eerst gaat gebruiken let dan erg op met de hoeveelheid, want het is echt pittig!





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen