zondag 22 september 2013

Ontbijt muffins!


Deze volkoren muffins kun je eten als ontbijt, lekker met een bakje yoghurt, of gewoon als lekker verantwoord tussendoortje! Ze zitten vol met lekkere dingen, zoals muesli, rozijnen, noten, yoghurt en appel. Wie wordt hier nou niet vrolijk van?!

Benodigdheden voor 18-20 muffins:
  • 200 gr. volkoren bloem
  • 100 gr. palmsuiker (gewone 'witte' suiker kan ook, maar palmsuiker is gezonder)
  • 200 gr. muesli (zonder suiker! Kijk goed op de verpakking in de supermarkt)
  • 250 ml. yoghurt
  • 80 gr. boter (gesmolten)
  • 2 eieren
  • 3,5 gr. wijnsteenbakpoeder  ( een 1/2 zakje bakpoeder kan ook)
  • 1 appel (een lekkere grote, in stukjes gesneden)
  • 1 tl. kaneel

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de papieren vormpjes vast in de muffinhouder. Heb je geen muffinbakplaat/houder dan kun je de vormpjes ook prima op een gewone bakplaat zetten.

Meng het meel, de suiker, bakpoeder, kaneel en de helft van de muesli door elkaar. Dit allemaal met de hand en met een houten lepel. Maak in het midden een kuiltje en giet de gesmolten boter, twee eieren en de yoghurt erin. Roer nu alles met de houten lepel goed door elkaar. Als laatste de kleine stukjes appel door het beslag roeren.

Verdeel het beslag met een lepel over de muffinvormpjes, schep ze niet helemaal vol. Strooi als laatste de overgebleven muesli over de gevulde vormpjes en duw zachtjes aan.

Zet de muffins in de oven voor ongeveer 20 minuten. Controleer met een prikker of ze gaar zijn.
Let op: door de yoghurt voelen ze erg zacht en kan het lijken alsof het niet goed gaar is, maar dat hoort... laten afkoelen en daarna genieten maar!

PS. Zo'n gezonde muffin is ook een leuke verassing voor je zoon/dochter in de broodtrommel voor in de pauze! Het vult goed en er zitten geen e-nummers in:)






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen