dinsdag 24 september 2013

Rijkgevulde lasagne!


Wij zijn gek op pastagerechten! Je zou bijna kunnen zeggen dat je mij wakker mag maken voor een pastagerecht :-) Voor elk pastagerecht is wel een pakje of zakje te vinden, maar dat je zonder pakjes/zakjes ook een heerlijk pastagerecht kunt maken blijkt uit dit gerecht, namelijk een overheerlijke, rijkgevulde lasagneschotel!

Dit is een gerecht wat je kunt maken als je de tijd hebt (bijv. in het weekend). De saus 'moet' namelijk zo'n 30 minuten lekker pruttelen en daarna nog 30 minuten in de oven. Dit pruttelen kan ook zeker minder, bijvoorbeeld 10 minuten, maar de reden van het lange pruttelen is dat alle smaken in de saus gaan zitten, want op deze manier wordt de smaak echt fantastisch!

Benodigdheden (voor 2-3 personen):
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr. gehakt
  • 100 gr. spekjes
  • 500 gr. gezeefde tomaten (dat is te koop in een pak)
  • lasagnebladen
  • 1 bol mozzarella
  • basilicumblaadjes
  • 6 cherrytomaatjes
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in met een beetje olie.

Bak de spekjes 5 minuten aan in een pan. Voeg hierna het gehakt eraan toe en bak het bruin en rul. Haal het spek en het gehakt uit de pan en leg het op een bord met aluminiumfolie erover.

Maak de pan niet schoon! Fruit een ui met knoflook in dezelfde pan, voeg daarna de courgette en de winterpeen (in blokjes gesneden) toe en laat dit 5 minuten zachtjes staan.

Voeg de gezeefde tomaten toe en laat het geheel zo'n 30 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg in de laatste 10 minuten de spekjes en het gehakt weer toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Dan is het tijd om de ovenschaal te vullen! Begin met een laagje saus en stukjes mozzarella. Daarna een laag lasagnebladen. Dan een laag tomaat (in plakjes gesneden) met basilicumblaadjes (zie foto hieronder). Dan weer een laag lasagnebladen, als laatste nog een laag saus met stukjes mozzarella en de 6 cherrytomaatjes (gehalveerd).

Laag tomaat met basilicum


Bovenste laag met mozzarella en gehalveerde cherrytomaatjes


Dit alles gaat in de oven voor 30 minuten. Let op: wordt de bovenkant zwart, haal dan de ovenschaal uit de oven en bedek met aluminiumfolie en zet weer terug voor de resterende tijd.

Variatietip:
In plaats van de laag tomaten met basilicumblaadjes, kun je ook aubergineplakjes gebruiken.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen