dinsdag 15 oktober 2013

Bladerdeeg-stengels




Ik word ontzettend blij van bladerdeeg, want je kunt ontzettend veel met bladerdeeg! Van lekkere borrelhapjes tot aan heerlijke stengels met kaas of sesamzaadjes. Hier een simpel recept van bladerdeeg-stengels met ham die je kunt maken voor 's avonds of lekker bij de soep.

Benodigdheden:

  • Vier plakjes bladerdeeg (roomboter van koopmans)
  • Serranoham of parmaham
  • 1 ei
  • Italiaanse kruiden
  • 1 vel bakpapier
Bladerdeeg met de serranoham erop. 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal vier plakjes bladerdeeg uit de diepvries en leg deze op het bakpapier. Wacht even totdat de bladerdeeg-plakken iets ontdooid zijn en dan in vieren snijden. Eén ei klutsen en de bladerdeeg-stengels hiermee insmeren. Daarna stroken snijden van de ham en deze op het bladerdeeg leggen. 

Klaar voor de oven!
Daarna de stengels 'twitsen'. Dus met je linker hand draai je naar links en met je rechter hand tegelijk naar rechts draaien. Daarna weer met ei bestrijken en een beetje Italiaanse kruiden eroverheen strooien. De stengels zijn na ongeveer 20 minuten goed. 

Enjoy! 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen