zondag 6 oktober 2013

Preisoep: simpel, maar lekker!



De afgelopen week was echt vol, vol en nog eens vol. Elke avond wel iets en geen tijd om een blog te schrijven. Als wij een drukke week hebben, betekent dat niet dat wij niet gezond en lekker eten, maar het is niet zo uitgebreid. Hier een lekker soepje, gezond en snel te maken!

Benodigdheden (2-3 personen):
  • 2 stuks prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje kippenbouillon (liefst biologisch, anders heb je smaakversterkers)
  • 1 aardappel
  • spekjes (100 gr.)
  • peper/zout
  • Staafmixer
Snipper de ui en knoflook fijn. Was de prei goed en snij deze in halve ringetjes. Snij de aardappel in blokjes.

Verwarm een grote pan, met daarin twee eetlepels olijfolie en fruit de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan de prei en aardappel toe (bewaar wat prei voor de garnering), bak deze kort mee. Voeg dan water toe totdat de prei onder staat. Voeg nu het bouillonblokje toe. (De hoeveelheid bouillon hangt af van de hoeveelheid water. Ga uit van twee bouillonblokjes op 1 liter water.)

Breng dit aan de kook en kook dit voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Bak, terwijl de soep kookt, de spekjes in een koekenpan. Let op: als je spekjes bakt, hoef je geen boter of olie te gebruiken. De spekjes bevatten al genoeg vet.

Na 15-20 minuten haal je de pan van het vuur en pureer, met een staafmixer, de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Doe de soep in de kommen en strooi er wat spekjes en verse prei overheen. Serveer eventueel met stokbrood of geroosterd brood.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen