zondag 3 november 2013

Kruidige couscous met groenten en geniale kip!


Wij zijn fan van Jamie Oliver! Niet alleen van zijn gerechten en manier van koken, maar ook zeker van zijn Engelse huis op het platteland, geweldig! Met een onwijs mooie moestuin, vol heerlijke en gezonde dingen. Doordeweeks kijken wij vaak naar 'Jamie's 15 minute meals' op 24kitchen en tijdens de herfstvakantie heb ik het kookboek 'Jamie in 15 minuten' gelezen. Het recept wat mij gelijk opviel is dit recept! En mensen... het is een TOPPER! Wat een heerlijk, snel en gezond recept. Gewoon top!

Dit gerecht is het mooist om te serveren in een grote schaal en dan gezellig midden op tafel zetten zodat iedereen zelf kan opscheppen. Heerlijk gezellig eten met het gezin of vrienden!

Benodigdheden voor de kip (2 personen):

  • 1 kipfilet
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 1 citroen
  • olijfolie
Benodigdheden voor de couscous (2-3 personen):
  • 200 gr. couscous 
  • 2 paprika's
  • 3 lente-uitjes
  • 1/2 bosje verse dille
  • 200 gr. doperwten uit de diepvries
  • olijfolie extra vierge
Officieel is het een recept wat je binnen 15 minuten kunt maken, maar aangezien wij nog geen keukenmachine hebben lukt dit niet. Heb je geen keukenmachine met snijfunctie tot je beschikking, zorg er dan voor dat je van te voren alles snijd. Op deze manier bewaar je de rust tijdens het koken.

Snij de paprika's, lente-uitjes en dille fijn. Strooi ze op een grote schaal of een groot bord. Kook de erwten 3 minuten, giet ze af en doe de erwten bij de groenten. Besprenkel het geheel met de sap van de citroen en de extra vierge-olijfolie. Schep de boel een beetje om. 

Doe de couscous en 200 ml. kokend water met een snuf zout in een kom en dek de kom af met een bord. (De couscous is gaar als al het water is opgenomen.)

Leg de kipfilet op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper, zout, oregano, piment en fijn geraspte citroenschil door elkaar. Gebruik hiervoor lekker je handen en wrijf alle kruiden in de kip. Vouw het papier over de kipfilet heen en sla plat met een deegroller of koekenpan. Leg de kipfilet met 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan, keer ze na 3-4 minuten om en bak ze goudbruin en gaar.

Geniale kip! 
Schep de couscous bij alle groenten en hussel alles door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe. Leg de gebakken kipfilet op een plank, snijd het in reepjes en leg ze op de couscous. 

Tip: heb je nog wat over? Gooi dit niet weg, maar doe dit in een bakje en in de koelkast. Neem dit de volgende dag mee naar je werk en je hebt een heerlijke en gezonde lunch!

Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen