zondag 24 november 2013

Lekkere paprikasoep!


Wij houden van zelfgemaakte soep! Niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat het makkelijk te maken is, super gezond is en over het algemeen niet veel geld kost. Bam! Hoeveel voordelen wil je hebben?:-)

We krijgen wel eens de vraag of wij niet ontzettend veel geld kwijt zijn aan boodschappen per week en dan gaan we vergelijken en wat blijkt... of we zijn zelfs goedkoper uit of evenveel! Doordat wij één of twee keer per week soep eten, kun je een heerlijke gezonde maaltijd op tafel te zetten zonder veel geld te besteden. Zoals de preisoep, die jullie al kennen, kun je maken voor nog geen euro! Deze paprikasoep kun je prima maken als de paprika's of de tomaten in de aanbieding zijn en dan ben je niet veel geld kwijt.

Benodigdheden:

  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 kippenbouillonblokje per halve liter water
  • olijfolie
  • peper en zout
  • handje verse basilicum (optioneel)
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in de pan met een eetlepel olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort. 

Was de tomaten en de paprika en snijd deze in stukken.  Voeg bij de uien en de knoflook. 

Voeg de bouillon toe en laat het mengsel ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Kijk zelf even goed hoeveel bouillon/water je nodig hebt. Het mengsel moet goed onderstaan. 

Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep verder op smaak met wat peper en zout.



Garneer de soep eventueel met verse basilicum, maar het kan ook prima zonder! 

Enjoy!

Wist je dat: 
Tomaten en rode paprika's bevatten talloze gezonde stoffen zoals beta-carotenoïden. Het opwarmen van tomaten zorgt ervoor dat deze stoffen nog beter door het lichaam opgenomen worden. Tomaten kunnen het risico op sommige ziektes verminderen en zorgen voor een gezonde, mooie huid! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten