dinsdag 10 december 2013

Lekkere guacamole



Het is december, dus het is weer vroeg donker. Soms baal je hiervan, maar aan de andere kant heeft het ook wel iets fijns. Heerlijk naar huis en dan de kachel aan, lampjes aan, kaarsjes aan en 's avonds lekker op de bank met een deken en een goed boek, genieten! Wat is het dan fijn om iets op tafel te kunnen zetten wat gezond is, maar tegelijk ook een lekkere snack! Deze guacamole is ontzettend simpel te maken en je kunt het gebruiken als dipsaus bij de maischips, in wraps of op een cracker. Kortom: je kunt er alle kanten mee op en het is lekker + gezond!

Benodigdheden:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 á 2 tomaten
  • 5 druppels tabasco
  • snufje knoflookpoeder
  • zout/peper
  • Gesnipperde bosui (1 á 2 stuks)
  • Een beetje citroensap\
Alle ingrediënten!
Haal het vruchtvlees uit de avocado. Prak dit helemaal fijn met een vork. Snijd de tomaat/tomaten in kleine blokjes en snipper de bosui. Meng dit met de avocado.  Maak op smaak met een snufje knoflookpoeder, tabasco, zout en peper.

Lekker!


Enjoy!

Wist je dat:
Een avocado bevat verschillende vitamines, waaronder vitamine A, dat huid, haar en botten gezond houdt en het immuunsysteem verhoogt. De vitamines B1, B2 en B5 houden het metabolisme op gang, verhoogt de concentratie en helpt bij depressie. Bovendien zit de vrucht vol met vezels, vitamines en mineralen, waaronder een enorme hoeveelheid aan kalium, wat beschermt tegen hartfalen en een hoge bloeddruk. 

Ik zeg --> perfect voor de koude/donkere decembermaand! :-)

Bron: Smakelijck workshop


2 opmerkingen:

  1. leuk, hebben jullie deze gemaakt op de workshop? wij hadden de chocolade hazelnoot balletjes die zijn ook super lekker! groetjes Helma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, die chocolade hazelnoot balletjes waren ook lekker!

    BeantwoordenVerwijderen