dinsdag 3 december 2013

Tikka Masala van kip


Mijn man is ongelooflijk gek op een curry gerecht, maar in de meeste potten zitten veel rode e-nummers, veel zout en suiker. In een kookboek van Jamie Oliver kwam hij 'tikka masala van kip' tegen en gelijk de ingrediƫnten in huis gehaald zodat manlief kon gaan koken. Deze curry was onwijs goed gelukt en lekker! Ik zeg: proberen!

Benodigdheden (4/5 personen):

  • 2 kipfilets
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • een stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim
  • olie
  • zout en peper
  • een klontje roomboter
  • 1 blik tomatenstukjes van 400 gr.
  • 1 blik kokosmelk van 4 dl.
  • een half potje van 283 gr. Patak's tikkamasalapasta
Snijd de kipfilets in de lengte in mooie reepjes. Pel de uien en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de peper in dunne ringetjes. Schil de gemberwortel en snijd hem in dunne plakjes. 

Zet een grote braadpan op het vuur en doe er een paar scheuten olie en een klontje boter in. Doe de uien, peper en gember erbij en bak die 10 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Doe de tikkamasalapasta en de kipfilet erbij. Roer zodat alle stukjes kip met de currypasta in aanraking komen en strooi er wat zout en peper op. Voeg de tomaten en de kokosmelk toe. (Let op dat er in de kokosmelk geen e-nummers zitten, vaak zitten er verdikkingsmiddelen in. Maar bij de supermarkt hebben ze ook een versie waar niets in zit, behalve de kokosmelk uiteraard;))

Breng de curry aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen. 



Controleer de curry regelmatig om te kijken of hij niet te droog wordt en doe er als het nodig is nog wat water bij. 

Deze curry is fantastisch met rijst! 

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen