vrijdag 6 december 2013

Zelf taaitaai maken!


Officieel was het gisteren sinterklaas en is vanaf vandaag alles in de supermarkt wat te maken heeft met sinterklaas 50% goedkoper te verkrijgen. Zo ook de taaitaai-koekjes. Maar wist je dat je deze koekjes ook zelf kunt maken? En dat je daar helemaal geen jaren ervaring voor nodig hebt? En dat je ze ook nog eens gezond kunt maken? Ook al is sinterklaas officieel voorbij, ik blijf ze lekker vinden ook tijdens de koude winteravonden die nog gaan komen :-)

Met dit recept maak je ongeveer 8 koekjes, als je ze 's avonds in de oven bakt dan kun je ze gelijk opeten met je familie en/of visite, want vers zijn ze het lekkerst!

Benodigdheden:

  • 125 gr. honing (het liefst biologische honing)
  • 150 gr. speltmeel
  • 1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel piment
  • snufje zout


Weeg alle ingrediënten af en meng dan alles in een kom tot een deeg. Zet het deeg dan weg in de koelkast voor een paar uur of zelfs een nacht.  Hoe langer hoe lekkerder de smaak!

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit tot ongeveer één cm dikte. Steek er leuke figuren uit. Leg de taaitaai-koekjes op een vel bakpapier en schuif ze in de voorverwarmde oven. Bak de koekjes af in ongeveer 10 minuten. Niet te lang want dan worden ze hard in plaats van taai:-)



Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten