zaterdag 4 januari 2014

Goulash!


Er zijn dagen dat je meer tijd hebt om te koken en dan is goulash perfect! Goulash is onwijs lekker, maar het moet gewoon echt heel wat uurtjes lekker sudderen. Het is niet moeilijk en je hebt er ook geen aparte dingen voor nodig, maar je moet de tijd hebben. Deze goulash staat in het kookboek smakelijck en is echt een blijvertje, zeker op koude dagen. Van de hoeveelheid hieronder konden wij twee keer van eten. De volgende dag is het nog lekkerder!

Benodigdheden:

  • 300 gr. runderstoofvlees
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 paprika's
  • 1 eetlepel speltbloem (gewone bloem kan ook, maar spelt is gezonder)
  • 2 glazen rode wijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 blaadjes laurier
  • 30 gr. roomboter
  • zout en peper
  • 250 gr. doperwten (optioneel)
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd daarna het vlees in mooie blokjes. Bestrooi het vlees met zout, peper en speltbloem. Verwarm de boter in een braadpan en schroei het vlees aan alle kanten bruin. 
Runderstoofvlees met bloem in de pan
Snij de ui, knoflook en paprika's fijn. Voeg dit allemaal tegelijk toe aan het vlees en laat dit even garen. 

Voeg daarna de twee glazen rode wijn toe, daarna vul je de rest aan met water. Maar voeg niet meer water toe dan nodig is, het vlees moet net onder staan. Doe de blaadjes laurier in de pan en stoof dit in een paar uur gaar. Hoe langer het op staat hoe lekkerder, maar met 3 uur heb je ook al een heerlijke smaak. 
Rode wijn en water toegevoegd
Ongeveer een half uur voordat de goulash klaar is, breng je het op smaak met de tomatenpuree, veel paprikapoeder, zout en peper. Hierbij moet je zelf bepalen wat je lekker vindt qua smaak. Proef dus meerdere keren en voeg eventueel meer paprikapoeder, zout of peper toe. 

Serveer de goulash met zilvervliesrijst, heerlijk!
Klaar!

Tip: Als je meer groenten wilt toevoegen, is het lekker om er doperwten bij te doen. Voeg dit ook een half uur voor het klaar is toe. Erg lekker!

Enjoy! 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen