zaterdag 1 februari 2014

10 seconden tomaat-basilicumsaus!

 

Een poosje geleden hebben wij voor het eerst onze pizzasteen gebruikt, wat een uitvinding! Geen zompige eigengemaakte pizza's meer, maar heerlijke knapperige pizza's! Hoe je zelf pizzadeeg kunt maken, komt snel op mijn blog.
Deze tomaat-basilicumsaus hebben wij gebruikt op de pizza's, maar later die week ook door verschillende pastagerechten en het is zo ontzettend snel klaar en prima wat dagen houdbaar in de koelkast.
De tomaat-basilicumsaus versie is ook te koop in de winkel, helaas zit elke versie een soort van suiker in verwerkt. Gelukkig is de saus ook makkelijk en snel zelf te maken.

Benodigdheden:

  • 1 pakje passata
  • 1 á 2 teentjes knoflook
  • half bosje basilicum
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn (optioneel)
  • Peper en zout



Doe de passata, teentjes knoflook, half bosje basilicum, goede scheut olijfolie, scheutje balsamicoazijn en een beetje zout en peper in de keukenmachine of blender en draai in 10 seconden tot een heerlijke saus.
Enjoy!

Heerlijke, snelle, verse saus! 


Tip: Deze saus kun je voor heel veel gerechten gebruiken. Zo kun je er een pastasaus van maken, maar kun je deze tomaat-basilicumsaus ook heel goed gebruiken als saus voor zelfgemaakte pizza's. Snij er lekkere groente bij en zo kan iedereen zijn eigen pizza bedekken! Recept voor eigen pizza's maken komt ook snel op mijn blog! 
Ook een lekkere saus voor zelfgemaakte pizza's! 





1 opmerking: