zaterdag 8 maart 2014

Heerlijk gevuld lente-soepje!



Wat een ontzettend lekker weer is het toch! Mensen gaan weer naar buiten, gaan de (moes)tuin in en genieten van het heerlijk zonnetje! Bij ons in huis merken we dat de echte winterse gerechten naar de achtergrond raken en dat we zin hebben in lekkere gerechten die licht en fris van smaak en kleur zijn.
Dit lekkere soepje kwamen we tegen in het 'Jamie's recepten Jaarboek' en is echt een blijvertje!

Benodigdheden:

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 1 courgette, fijngesneden
  • overige groeten, zoals spinazie, sperziebonen, doperwten (diepvries), tuinbonen (diepbries) 
  • 1 liter kippenbouillon (1 liter water met 2 blokjes bouillon)
  • 120 gr. stellette (soort van vermicelli) 
  • 2 eetlepels olijfolie
Verhit de olijfolie in een grote pan op vuur. Fruit de uisnippers, bleekselderij, knoflook, prei en wortel 10 minuten, tot ze zacht en net verkleuren. 
Voeg de courgette en kippenbouillon toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Voeg de stellette toe en kook die 5 minuten mee; voeg dan de overige groenten toe. Verhit ze een paar minuten mee en voeg peper en zout toe naar smaak. 


Tip: eet de volgende dag deze soep als lunch. Super gezond en lekker vullend!

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen