vrijdag 11 april 2014

Heerlijke lasagne, zonder pastabladen!



Zo! Dat is lang geleden dat ik weer een overheerlijk recept op mijn blog gezet heb, hoog tijd dus!
Ik heb een paar heerlijke drukke weken gehad en ben net terug uit Londen. Erg gave tijd gehad, maar toen ik terug kwam had ik erg veel zin in veel groentes! Dit gerecht zit bomvol met allerlei groentes en het mooie is: het is een lasagne zonder pastabladen! In plaats van pastabladen gebruik je nu courgetteplakjes, ontzettend lekker en nog gezond ook!

Benodigdheden (4 personen):

  • 1 ui
  • 1 á 2 tenen knoflook
  • 2 winterwortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 courgette
  • 1 bol mozzarella
  • 125 gr. cherytomaatjes
  • blaadjes basilicum (optioneel)
  • Zout/Peper
Fruit de ui in wat olie samen met de knoflook. Snijd de winterwortels en de bleekselderij fijn en voeg aan de ui toe. Bak dit even mee. 



Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en de kuiden toe en maak op smaak met zout en peper. Laat dit op een laag vuur 25 minuten pruttelen en inkoken. 

Heerlijk! 


Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette over de lengte in dunne plakken óf als je een keukenmachine hebt in mooie gelijkmatige plakjes. 

Geweldig zo'n apparaat!
Bouw de lasagne op met eerst een laagje saus, beleg met een paar plakken courgette, bedek met weer een laagje saus en herhaal dit tot de saus op is. Eindig met een laagje saus. Bedek de lasagne met plakken mozzarella, gehalveerde cherrytomaatjes en basilicum. Schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten.



Tip: Als je vlees wilt toevoegen of je wilt de lasagne meer vulling geven, voeg dan 200 gr. rundergehakt aan de uien toe en bak dit rul mee. 

Net uit de oven
Enjoy!

PS. mijn volgende blog komt er snel aan, want wij hebben eindelijk hét nasi recept gevonden zonder pakjes/zakjes! :-)

Bron: Smakelijck Groenten voor elk moment van de dag

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen