maandag 28 april 2014

Lekkere nasi!



Wat hebben wij lang gezocht naar een lekkere nasi zonder pakjes/zakjes! Het heeft zelfs zo lang geduurd, dat wij heel af en toe nog het pakje van de AH kochten, omdat we zo'n zin hadden in lekkere nasi. Gelukkig is dat nu verleden tijd en kunnen we de nasi nu ook zelf maken en nog lekker ook! Wij kwamen het recept tegen in het kookboek 'Smakelijck Groenten voor elk moment van de dag'. Een aantal dingen hebben wij aangepast en voila: een heerlijke nasi! Dit is absoluut geen lastig recept, je hoeft er ook geen uren voor in de keuken te staan, maar je hebt wel aardig wat kruiden nodig... maar hoe meer je zelf gaat koken, hoe vaker je ook de kruiden gebruikt. Het is dus een goede investering.

Benodigdheden:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 preien
  • 1 bakje taugé
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel laos
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 á 2 theelepels sambal
  • rijst (zelf bepalen hoeveel gram per persoon)
  • 1 ei per persoon
  • zout/peper
Kook de rijst gaar. Let op: De rijst die wij gebruiken moet zo'n 15 minuten koken, daarna laten wij de rijst nog een aantal minuten in de pan zitten om te 'rusten'. Zodra de rijst nog maar 5 minuten hoeft te koken begin ik pas met het fruiten van de ui en knoflook, anders staat dat veel te lang op. 

Snipper de ui en de knoflook fijn en snijd de prei in ringen. Fruit de ui en de knoflook in wat olie glazig, voeg de preiringen toe en bak deze 2 tot 3 minuten mee. Voeg dan de taugé toe. Voeg alle kruiden, de sambal en de ketjap toe en meng het goed door elkaar. Breng op smaak met zout en eventueel nog wat peper. Voeg nu de gekookte rijst toe en roerbak dit nog even mee tot alles goed gemengd is.

Bak dan in een koekenpan 1 ei per persoon en leg dit bovenop de nasi. 



Wil je vlees bij de nasi, voeg dan bij het fruiten van de uit stukjes kip toe. 

Enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen