vrijdag 9 mei 2014

Frambozen-amandelcupcakes


Soms heb ik gewoon zin in wat lekkers en dan wel het liefst zo snel mogelijk! :-)
Herken jij dat ook? Dan zijn deze frambozen-amandelcupcakes perfect, simpel en zo klaar om te eten!
Helaas vind ik amandelmeel ontzettend duur in Nederland. Voor een kilo betaal je al snel 20 euro in de natuurwinkel. Gelukkig is 85 gram niet veel, maar je kunt amandelmeel ook prima vervangen door speltmeel (maar dan is het niet meer glutenvrij).

Benodigdheden:
  • 3 eieren
  • 85 gram amandelmeel of speltmeel
  • 85 gram roomboter
  • 65 gram honing
  • geraspte schil van 1 citroen
  • handje vol frambozen
  • amandelschaafsel
Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits de drie eieren. Klop de dooiers samen met de honing stevig en romig. Smelt de roomboter. Mix het amandelmeel door de eidooiers samen met de gesmolten boter en de helft van de citroenrasp. Zet dit even apart. 

Klop de eiwitten schuimig. Meng met het dooierbeslag. Schep daarna in muffinvormpjes en verdeel de frambozen over de cupcakes. Bestrooi met wat amandelschaafsel en wat geraspte citroen. 



Bak in de oven in 15-20 minuten gaar. 

Tip: ook leuk als een traktatie of voor een high tea!


Enjoy!

Bron: Smakelijck gezond en gevarieerd

1 opmerking:

  1. heerlijk hé, ik heb ze vorige week ook gemaakt! amandelmeel is trouwens in DL echt goedkoop 100 gram voor 0,85 cent... en kokosolie is ook heel goedkoop.
    Eetsmakelijk! Groetjes Helma

    BeantwoordenVerwijderen