dinsdag 17 juni 2014

Kippensoep, maar dan anders...



Vorige week was de paksoi volgroeid in onze moestuin en moest het geoogst worden. Alleen waren het er twee... en om nu twee keer paksoi door de nasi te doen.. Uiteindelijk hebben wij gekozen om de paksoi te verwerken in een heerlijk soepje. Een kippensoepje wel te verstaan, maar dan toch anders... Mihoen, kipfilet, paksoi, rode peper en een bosuitje.. Heerlijke combinatie! Door de rode peper een beetje pittig. Wil je het niet pittig hebben, laat dan de rode peper achterwege.

Benodigdheden:

  • 1 paksoi
  • 150-200 gr. kipfilet
  • 1/2 rode peper
  • 1 bosui
  • sojasaus
  • 50-75 gr. mihoen
  • 1 kippenbouillonblokje


Breng een half liter water aan de kook met het kippenbouillonblokje. Snijd het wit van de paksoi in reepjes en het groen in dunne slierten. Snijd de kip in dunne reepjes. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Schep het wit van de paksoi, de kip en de rode peper in de bouillon en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. 

Schep de mihoen bij de soep en laat nog 2 minuten meekoken. Breng de soep op smaak met sojasaus. Schep het groen van de paksoi door de soep en strooi de bosui erover en genieten maar! 

 

Enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen