dinsdag 3 juni 2014

Sandwich met gegrilde aubergine!


In de supermarkt zag ik een ontzettend mooie aubergine liggen en al was nog lang niet duidelijk wat ik er mee ging doen... voordat ik het wist lag de aubergine in mijn kar! Eenmaal thuis gekomen opzoek naar lekkere recepten met aubergine... genoeg recepten gevonden, maar ik had niet gelijk zoiets van: dit gaat hem worden! Toen bedacht ik mij dat ik wel eens een lunchrecept had zien langskomen met gegrilde aubergine. Gisteren kon ik thuis lunchen, dus heb ik mijn eigen versie gemaakt van een sandwich met gegrilde aubergine en ik ben verkocht! Heerlijk!

Benodigdheden (voor 1 persoon):
  • 1 aubergine (ongeveer 6 plakken) 
  • 2 plakken speltbrood
  • kaas
  • rode ui
  • 1 tomaat of een paar kleine tomaatjes 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • grillpan
Verwarm de grillpan goed voor. Snijd de aubergine in plakken (niet te dun) en snij de ui in dunne ringetjes. 
Doe de twee eetlepels olijfolie en de kruiden in een bakje en roer goed door elkaar. 
Heerlijk!
Bestrijk één helft van de aubergine met het kruidenmengsel. 


Als de grillpan heet genoeg is, leg de aubergine plakken op de grillpan. Terwijl de aubergine dan in de grillpan ligt, kun je de andere kant insmeren met het kruidenmengsel.



Draai na ongeveer 3 minuten de aubergine plakken om. Na nog eens drie minuten op de andere kant is de aubergine goed. Tijd om de sandwich te beleggen!


Kaas, rode ui, aubergine en tomaten: wat een combi! 

Tip: Voor mij alleen was een hele aubergine veel te veel. Daarom heb ik de helft in plakken gesneden en gegrild. De andere helft heb ik in de koelkast gelegd en 's avonds gegrild als bijgerecht. 

Enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen