woensdag 9 juli 2014

Lekkere, kruidige aardappelen!



Ondertussen hebben wij al 15 kilo aardappelen geoogst van onze moestuin en heel wat mensen blij gemaakt met een zakje aardappelen. Je kunt aardappelen koken, bakken in een koekenpan of in de oven. Hieronder onze uitleg naar (volgens ons) de allerlekkerste gebakken aardappeltjes! De aardappelen schillen wij niet, want naast het feit dat dit een stuk gezonder is, smaakt het nog eens een stuk lekkerder dan zonder schil.

Benodigdheden:

  • Aardappelen in schil
  • Olijfolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepoeder
Was de aardappelen goed, maar schil ze niet. 
 
Aardappelen uit eigen moestuin
Goed wassen en niet schillen

Snijd de aardappelen in mooie partjes en kook ze 4 รก 5 minuten voor. Giet ze daarna af en laat ze even afkoelen op een bord. 


Verwarm in een koekenpan de olijfolie met alle kruiden. De kruiden mogen echt even warm worden, maar let op dat de kruiden niet verbranden. Doe daarna de aardappelen in de pan en laat ze lekker bakken. 

Olijfolie en alle kruiden in de koekenpan
Lekker warm laten worden
Wij beginnen met hoog vuur, om ze flink aan te bakken en daarna gaat het vuur wat lager. Dan is het een kwestie van aanvoelen hoe lang ze nog moeten. 


Serveer direct met lekkere groenten.

Enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen