donderdag 28 augustus 2014

Blueberry crumble pie!




Zo! De eerste echte volledige werkweek zit er weer op! Als alles dan goed ging, dan is het tijd om iets lekkers te bakken voor in het weekend :-) Deze blueberry crumble pie is een overheerlijk taartje! Ik had hem gemaakt en 's middags meegenomen naar mijn zus en zwager en die vonden het ook super lekker.

Benodigdheden voor het taartje:

  • 170 gram Griekse yoghurt
  • 240 gram (spelt)bloem
  • 100 gram (palm)suiker
  • 100 milliliter olijfolie
  • 4 eieren, gesplitst
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 300 gram blauwe bessen

Benodigdheden voor de crumble:

  • 100 gram (spelt)bloem
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram (palm)suiker
  • 3 eetlepels amandelschaafsel
Maak eerst de crumble door de suiker en de bloem door elkaar te roeren en dan de boter toe te voegen. 


Snijd de boter in stukjes en ga daarna met je vingertoppen door de kom, totdat er kruimels ontstaan (dit kan even duren, dus geduld en verder 'kneden' met je vingertoppen). 


Schep het amandelschaafsel erdoor en zet in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de eiwitten goed stijf met een mixer. Roer daarna met een lepel het eigeel erdoor. 


Voeg de palmsuiker, olijfolie en Griekse yoghurt toe en roer kort tot een gladde massa. Zeef de speltbloem en bakpoeder, doe dit bij de eiwitten/yoghurt mengsel en schep door elkaar tot een beslag. 


Vet de springvorm goed in. Ik heb een kleine springvorm gebruikt, doorsnede 20/21 cm. Hoe groter de vorm, hoe lager de taart. Giet het beslag in de vorm en verdeel de blauwe bessen.


Kruimel daarna de crumble er over en zet ongeveer 60 minuten in de oven. 


Controleer met een prikker of de taart gaar is van binnen. De taart is lauw én koud lekker! 


De blauwe bessen blijven goed bovenop liggen, maar het sap verspreidt zich door het hele taartje... én door de Griekse yoghurt en olijfolie krijgt het ook nog eens een aparte structuur en smaak.. heerlijk! 

Enjoy! 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen