zondag 26 oktober 2014

Gezond en warm ontbijt!


Afgelopen week was het écht herfstweer, veel regen en wind! Op zulke dagen verlang ik altijd naar comfort food. Voedsel dat lekker warm, kruidig en stevig is. Echte herfstkruiden zijn voor mij kaneel, koekkruiden, gember etc.
In het weekend heb je vaak meer tijd om te ontbijten en dan is dit ontbijt erg geschikt! Veel mensen kennen havermoutpap, maar vinden het niet lekker (met name de nieuwe generatie). Nu heb ik het een aantal maanden geleden ook eens geprobeerd en ik vond het echt verschrikkelijk, nog zacht uitgedrukt... Op de blog van smakelijck kwam ik dit recept tegen en dacht bij mijzelf: gewoon nog een keer proberen Wilma! Hier en daar het recept wat aangepast aan de dingen die ik thuis had en lekkerder vind en uiteindelijk heb ik erg genoten van dit ontbijt. Ik moest even wennen aan de eerste happen, echt het havermout-gevoel, maar daarna heb ik echt heerlijk gegeten en zit ik goed vol met een warm ontbijt.

Benodigdheden:

  • 100 gram havermout
  • halve theelepel kaneel
  • halve theelepel koekkruiden
  • snufje zout
  • halve theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 160 milliliter karnemelk
  • 1.5 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 klein eitje
  • 150 gram bevroren bosbessen
  • 50 gram hazelnoten
  • Handje vol amandelschaafsel
Verwarm de oven voor op170 graden. Hak de hazelnoten in wat kleinere stukken, niet te klein. Doe de havermout, kaneel, koekkruiden, bakpoeder, honing, ei, karnemelk en kokosolie in een kom en meg goed met elkaar. Voeg daarna driekwart van de bosbessen en alle hazelnoten toe. Roer dit goed. Doe het mengsel in een kleine ovenschaal en bestrooi met de rest van de bosbessen en nog een klein beetje havermout. Uiteindelijk heb ik er nog wat amandelschaafsel overheen gestrooid. 

Zet het ontbijt in de oven en bak gaar in ongeveer 40-45 minuten. Laat iets afkoelen, maar warm vind ik het ontbijt het lekkerst! 



Enjoy! 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen